Inschrijvingen seizoen 2017 - 2018

De inschrijvingen zijn nu afgesloten. In de loop van deze week krijgt iedereen een e-mail met de bevestiging van zijn/haar inschrijving en een uitnodiging tot het betalen van het eerste deel van het lidgeld.

Te laat om in te schrijven? Een probleem met de bevestiging? Een vergissing? Laat iets weten via het contactformulier en wij antwoorden je zo vlug als mogelijk.

In de loop van het jaar is het zeker mogelijk om van les te veranderen als er in die les voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

(laatste update 16/8   7.45 uur - 58 inschrijvingen)

Xi'an

We zijn veilig en wel in Xi'an. Onze laatste volle dag. Morgenvroeg reizen we door naar Guilin en Yangshuo. Ik probeer later nog een artikel te plaatsen, als het lukt, want de voorbije dagen kon ik met deze laptop niet op het internet. - Marc

Stage Yangstijl 24-vorm op zaterdag 25 maart

Op zaterdag 25 maart is er een dagstage 24-vorm. Deze taijiquan routine is gebaseerd op de traditionele Yang-stijl en werd omstreeks 1958 samengesteld. Het is zonder twijfel de meest populaire taiji-vorm ter wereld.

Ook bij ons is de 24-vorm zeer belangrijk, het vormt de basis van een goede taiji-uitvoering. Tijdens deze stage kan je je kennis over deze vorm verder uitdiepen en je posities verbeteren. We overlopen de hele routine, beweging per beweging, en we besteden veel tijd aan verbetering van fouten. We leren ook de 24-vorm te lopen op de muziek die ervoor werd gecomponeerd.

Deze stage staat open voor leden en niet-leden. 

Interesse? Schrijf dan snel in tijdens de les of stuur een email naar sctaiji@gmail.com.

Rijke medaille-oogst op het Haojie taijiquan kampioenschap in Heerlen

Samen met de andere Belgen en twee juryleden

We keken al een tijdje uit naar het Haojie kampioenschap dat vorige zondag 19 feruari door Loe Hoyer werd georganiseerd. Loe is sinds vorig jaar de verantwoordelijke voor jurering van taijiquan binnen de Stichting Taijiquan Nederland en hij is met zijn meer dan 25 jaar wedstrijdervaring ook prima geplaatst om deze functie waar te maken. 

Dit kampioenschap was een eerste editie en kan zeker uitgroeien tot één van de belangrijkste taijikampioenschappen van de lage landen. Nu al was de zaal een beetje te klein en duurde de competitie tot na 18 uur, dus uitwijken naar een grotere zaal en een extra wedstrijdmat is zeker aan te raden voor volgende keer.

Pagina's