Proficiat aan onze kampioenen!

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Voor Jan en Kristof was zaterdag 9 maart een drukke dag. Om 9.30 werden ze in Aarschot verwacht om zich te registreren voor het Flanders Open Wushu Kampioenschap en het Belgisch Wushu Kampioenschap 2019. Dubbelspel want sinds enige jaren worden beide wedstrijden samen georganiseerd. In het Open Flanders mogen ook buitenlandse atleten meedoen en de resultaten van deze deelnemers worden daarna verwijderd om tot een zuivere BK uitslag te komen.
In onze club geloven wij in een goede basistraining met nadruk op het begrijpen en een correct inleving van elke beweging zodat de uitvoering van de taolu (vorm) zinvol is en niet beperkt blijft tot lege armbewegingen. Die aanpak loont en de laatste weken werd door onze twee kampioenen in spe wat intenser getraind maar ook weer niet té. Om succesvol te zijn in een kampioenschap taijiquan telt immers de aanpak op de lange termijn en niet de eindsprint.

Goed voorbereid waren onze twee collega's wel. Getuige daarvan zijn de resultaten die ze behaalden:

Kristof behaalde 7,65 met zijn uitvoering van de 28-vorm traditionele Yangstijl en dat was goed voor goud! Voor zijn 24-vorm kreeg hij een verdienstelijke 7.53.

Jan deed mee met drie events: 24- en 42-vorm taijiquan en 32-vorm taijijian (recht zwaard). Voor het rechte zwaard behaalde hij 7.35 en daarmee viel hij buiten de prijzen. Zijn uitvoering van de 24-vorm leverde 7.68 punten op en dat was goed voor een derde plaats op het Open Flanders en een tweede plaats in het BK klassement. Zijn beste prestatie was 7.90 voor de 42-vorm en dat was goed voor zilver op het BK (en een vierde plaats voor het Open Flanders).