Stageprogramma 2017-2018

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Naast de gewone lessen kan je bij ons ook stages volgen. Dit seizoen gaan we verder met de formule van halve dagstages op zaterdag zodat je nooit een volledige dag moet blokkeren in je agenda.

Het programma werd zo opgesteld dat er voor iedereen verschillende mogelijkheden zijn. Een stage laat je toe om je kennis en ervaringen verder uit te diepen en je krijgt ook de mogelijkheid om vormen en vaardigheden te oefenen die aan de les niet of minder aan bod komen.

Voor leden van San Bao zijn de stages gratis. Niet-leden betalen 15 euro voor een halve dag, 20 euro voor een hele dag. Wel vooraf inschrijven zodat we weten met hoeveel we zijn. Alle stages gaan door in de leertrommel.

Programma

Tuishou (handen-duwen)

 • zaterdag 28 oktober van 9 tot 12 uur
 • zaterdag 24 februari van 12 tot 16 uur
 • zaterdag 21 april van 9 tot 12 uur
 • zaterdag 16 juni van 9 tot 12 uur

Tuishou of handen-duwen is een oefening met partner die in vele taiji-scholen niet wordt beoefend. Nochtans is dit een essentieel onderdeel van taijiquan omdat je leert om te gaan met je eigen energie en voelt hoe je lichaamshouding een zeer grote invloed kan hebben op je techniek. Je leert ook ontspannen omgaan met de kracht van je partner zodat je niet alleen leert hoe de basistechnieken van taijiquan in elkaar zitten maar je ook leert luisteren naar de energie van je partner. Zo breng je één van de belangrijkste principes van taiji in de praktijk: de cyclus van Yin en Yang houdt in dat je niet alleen kracht uitstuurt maar er ook ontvangt en dat beide componenten even belangrijk zijn.

Deze stages zijn geschikt voor iedereen ook beginners.

88-vorm

 • zaterdag 28 oktober van 13 tot 16 uur

De 88-vorm is de moderne versie van de lange vorm uit de Yangstijl. De opeenvolgende bewegingen van deze routine komt voor 90% overeen met de traditionele lange vorm. Dit jaar leren wij deze 88-vorm niet in de gewone lessen. Deze stage is bedoeld als herhaling voor wie de vorm reeds kent.

Niet-leden met ervaring in traditionele Yangstijl (lange vorm) kunnen ook deze stage volgen.

42-vorm

 • zaterdag 26 mei van 13 tot 16 uur

De 42-vorm is routine met posities uit verschillende stijlen maar drie kwart is Yangstijl. We leren dit jaar deze vorm niet in de gewone lessen. Deze stage is bedoeld als herhaling voor wie de vorm reeds kent.

32-vorm

 • zaterdag 24 februari van 9 tot 12 uur

De 32-vorm leren we dit jaar op zondag in de tweede sessie. Deze stage is bedoeld om je kennis en ervaring verder uit te diepen. De stage is ook een goede herhalingsoefening voor wie deze routine nog kent van vroeger.

24-vorm

 • zaterdag 21 april 13 tot 16 uur

De 24-vorm leren we dit jaar op zondag in de eerste sessie. Deze stage is net zoals de stage 32-vorm bedoeld om je kennis en ervaring verder uit te diepen. De stage is ook een goede herhalingsoefening voor wie deze routine nog kent van vroeger.

Traditionele Yangstijl 85-vorm

 • zaterdag 17 maart van 9 tot 12 uur
 • zaterdag 17 maart van 13 tot 16 uur
 • zaterdag 26 mei van 9 tot 12 uur

Deze stage laat je toe wat je leerde op donderdag verder uit te diepen. Op 17 maart is het programma in de voormiddag en namiddag is hetzelfde. We splitsen op om iedereen de kans te geven alles goed te herhalen in een relatief kleine groep. Geef bij je inschrijving op of je in de voormiddag of in de namiddag wenst te komen.

Voor de stage op 26 mei is er maar één groep voorzien. Mochten er echt teveel deelnemers zijn dan splitsen we eventueel de groep op en voorzien we een tweede sessie op een andere datum

Traditionele Yangstijl taijijian

 • zaterdag 16 juni van 13 tot 16 uur

Jian of recht zwaard is één van de wapens uit de Yangstijl. Deze stage is bedoeld als inleiding op de traditionel 51-vorm. Enkel geschikt voor wie al zwaard beoefent. Bij voldoende belangstelling volgt hierop een zomercursus 51-vorm.