Programma seizoen 2016 - 2017

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Stilaan loopt het zomerseizoen ten einde en het wordt tijd om het programma voor het nieuwe seizoen voor te stellen. Er zijn dit jaar een paar veranderingen. Naast de starters blijven we werken met 3 groepen volgens het bereikte niveau en ervaring maar voor traditionele taiji, wapens en tuishou komen er afzonderlijke lessen. Wij breiden het aanbod dus verder uit zodat je meer dan ooit een persoonlijk pad kan uitstippelen volgens je eigen belangstelling. Het is niet zo dat je vast tot een groep moet behoren. Elke groep staat voor een bepaald niveau en meer nog voor een bepaald curriculum maar het staat iedereen vrij om lessen te volgen in elke groep. Natuurlijk wel binnen de mogelijkheden, de eerste paar jaren dat je taijiquan beoefent ben je je wellicht nog niet klaar voor lessen van de groepen B of C.

Alle informatie over de structuur van onze lessen en over de verschillende mogelijkheden komen aan bod in onze nieuwe kennismakingsbrochure die in september zal klaar zijn.

Starters 

Deze groep heeft elke maandag les van 19 tot 20.10 uur. Naast qigong-oefeningen leren de starters alle belangrijke basisbewegingen van de moderne Yang-stijl. In de tweede jaarhelft leren zij ook de 8-vorm.

Groep A

Deze groep heeft elke maandag les van 20.15 tot 21.30 uur. De nadruk in deze les ligt op qigong en basisoefeningen. De 8-vorm wordt verder verfijnd en de 20-vorm en de 24-vorm worden aangeleerd. Wie al een tijdje in groep A traint kan ook meedoen met groep B op donderdag om zo stilaan op het niveau van deze groep te komen. Train je al regelmatig met een andere groep maar wil je een les waar je de basisvaardigheden inoefent, dan ben je ook welkom op maandagavond.

Groep B

Deze groep heeft elke donderdag les van 19 tot 20.30 uur in de Sint-Pauluszaal en elke zondag van 9 tot 10.30 uur in de sporthal. Alle gekende vormen worden herhaald. In de B-groep leer je ook een aantal nieuwe vormen maar natuurlijk niet allemaal tegelijk. Tenslotte is het de bedoeling dat je enkele jaren op dit niveau meedraait. Volgend jaar ligt de nadruk op donderdag op de 32-vorm, op zondagvoormiddag is dat de 88-vorm

Groep C

Deze groep traint om de twee weken op donderdag van 20.40 tot 22.10 uur in de Sint-Pauluszaal en om de twee weken op dinsdagavond van 20 tot 21.30 uur in de leertrommel. Dit seizoen ligt de nadruk op de gecombineerde stijl en we leren de 48-vorm. 

Tuishou en stretching 

Om de twee weken is er op dinsdagavond van 20 tot 21.30 uur in de leertrommel een les tuishou (handen-duwen) en toepassingen. Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, ook beginners. Tuishou zijn oefeningen met een partner maar het blijven zachte oefeningen waarbij je vooral leert je structuur en posities te verbeteren, terwijl je gevoelig moet blijven voor de (zachte) krachten die je tegenstander op jou toepast.

Deze lessen staan ook open voor niet leden (wel eerst contact opnemen).

Traditionele Yangstijl

Elke zondagvoormiddag is er van 10.30 tot 12 uur in de sporthal een les traditionele Yang-stijl. We leren de traditionele lange vorm aan (85 posities). 

Wapenvormen

om de twee weken is er op donderdagavond van 20.40 tot 22.10 uur in de Sint-Pauluszaal een les wapens. De eerste helft van de les besteden we aan basisoefeningen en tijdens het tweede deel ligt de nadruk dit seizoen op de 42-vorm en de 32-vorm. Later komen ook waaier, slagzwaard en stok aan de beurt. Wie al 2 jaar taijiquan beoefent kan met wapens starten.

 

Themalessen, workshops en stages

  • zaterdag 15 oktober: stage tuishou in het Hof ten hemelrijk
  • zaterdag 14 januari: stage traditionele Yangstijl in het Hof ten hemelrijk

Door het grote aanbod is het meer dan ooit belangrijk dat je regelmatig onze kalender raadpleegt. 

 Alle themalessen, workshops en stages zullen ruim vooraf worden aangekondigd op de website of via facebook.

Bezoek https://www.facebook.com/sanbaotaiji en vergeet ons niet te liken.