Taijiquan leren van een wereldkampioen

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Op 30 april ondertekende Patrick Van Campenhout, de voorzitter van de Belgische Wushu Federatie (BWuF), in Beijing een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese Wushu Association (CWA) om in België een centrum op te starten voor het toekennen van graden (duanwei) in wushu (zie foto). Hij werd bij deze missie vergezeld door de andere leden van het dagelijks bestuur, nl. de vice-voorzitter Christophe Bauweleers en ikzelf als secretaris-generaal. We werden in Beijing ook zeer hartelijk ontvangen op de zetel van de International Wushu Federation en op de Belgische ambassade. 

Als onderdeel van het akkoord kregen wij het voorstel om een team van wushu experten in België te ontvangen om het niveau van wushu in ons land op te trekken. Uiteraard lieten wij deze buitenkans niet liggen en sinds vorige week zaterdag hebben wij dit team als gast in ons land. Een van hen is Wu Yanan, voormalig wereldkampioen en gouden medaille op de Asian games in 2009. Op hemelvaartdag was er een workshop taijiquan onder zijn leiding in Wavre en een paar van onze leden voelden zich geroepen om met Yanan aan de slag te gaan. Iedereen tevreden blijkt duidelijk uit de foto!

Wu Yanan is een bijzonder atleet. Gespecialiseerd in Chenstijl maar ook goed thuis in Yangstijl. De volgende videos op youtube zijn de beste illustratie van zijn talent: