Rijke medaille-oogst op het Haojie taijiquan kampioenschap in Heerlen

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Samen met de andere Belgen en twee juryleden

We keken al een tijdje uit naar het Haojie kampioenschap dat vorige zondag 19 feruari door Loe Hoyer werd georganiseerd. Loe is sinds vorig jaar de verantwoordelijke voor jurering van taijiquan binnen de Stichting Taijiquan Nederland en hij is met zijn meer dan 25 jaar wedstrijdervaring ook prima geplaatst om deze functie waar te maken. 

Dit kampioenschap was een eerste editie en kan zeker uitgroeien tot één van de belangrijkste taijikampioenschappen van de lage landen. Nu al was de zaal een beetje te klein en duurde de competitie tot na 18 uur, dus uitwijken naar een grotere zaal en een extra wedstrijdmat is zeker aan te raden voor volgende keer.

Met onze club behaalden wij in het totaal niet minder dan 13 medailles en we zijn bijzonder fier op de gouden medaille die we behaalden met onze groepsuitvoering van de 32-vorm recht zwaard. Kim, Peter en ik hadden ons de laatste weken goed voorbereid om deze choreografie, een uitvoering waarbij we soms ongelijk, soms ritmisch in cascade en soms perfect samen de opeenvolgende zwaardtechnieken demonstreerden.

Maar los van de punten en van de behaalde prijzen zijn we ook zeer tevreden over de prestaties die elk van ons heeft geleverd want ten opzicht van één jaar geleden heeft iedereen vorderingen gemaakt en telkens beter doen, daar gaan we voor.

Foto's vind je in het album: http://taiji.be/flickr

Uitslagen

  • Kim:  goud voor 24-vorm dames (8,175) en voor recht zwaard 42-vorm; zilver voor recht zwaard 32-vorm dames (7,75) en voor andere wapens dames en heren met Chenstijl recht zwaard (7,99).
  • Kristof: zilver voor 24-vorm heren (7,788) , voor andere stijlen dames en heren met 42-vorm (7,60) en voor andere stijlen heren met 40-vorm  (7,66)
  • Peter: zilver voor  recht zwaard 32-vorm heren (7,73) en brons voor andere stijlen heren met 28-vorm  (7,63)
  • Marc: zilver voor taijiquan 28-vorm bij de masters (8,34) en voor taiji waaier 42-vorm bij de masters (8,32) , brons voor recht zwaard bij de masters (8,25)
  • San Bao Competitieteam (deze keer Kim, Peter en Marc): goud voor een groepsuitvoering van recht zwaard 32-vorm (7,96)