Open Nederlands Wushu kampioenschap

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Verleden zaterdag trokken Kim, Jan, Peter en ik  naar Oirsbeek in Nederland voor de Nederlandse kampioenschappen wushu. We waren niet alleen: vorig jaar gaven waren er een 100-tal deelnemers, nu meer dan 200, waaronder verschillende Belgische teams. Het kampioenschap verliep simultaan in 4 zones waarvan 1 zone voorbehouden voor taiji.

En nu de resultaten. Ons team behaalde niet minder dan 7 medailles: 2 keer goud, 4 keer zilver en 1 keer brons. En dit op een totaal van 10 onderdelen. Als coach kan ik daar alleen maar super tevreden over zijn. Nu de details:

Kim behaalde een gouden medaille voor taijiquan 24-vorm bij de dames:

 

Peter en Jan behaalden, respectievelijk goud en zilver voor taijiquan 24-vorm bij de heren:


 

Peter behaalde ook nog brons voor de categorie andere stijlen met tradtionele Yangstijl. Dit is een zeer goed resultaat want alle andere deelnemers presenteerden een CHen-stijl routine waarvoor de jury systematisch een hoge score gaf, ook voor mindere prestaties:

 

Kim viel ook in de prijzen voor de 42-vorm bij de dames. Zij behaalde een tweede plaats:

 

Zelf behaalde ik 2 zilveren medailles met waaier en 42-vorm taijijian. Voor mijn zwaardvorm had er een gouden medaille ingezeten, maar op het laatse moment werd dit onderdeel omgevormd tot een soort 'taijijian + andere wapens) om een Duitse deelnemer de kans te geven mee te doen als enige met een speer-vorm. Prima uitgevoerd en hij werd dus eerste.

Voor de andere onderdelen, 42 taijiquan bij de heren en taijijian bij de dames vielen we buiten de prijzen. Maar er zijn wel beelden van.