Schitterende resultaten voor onze club in Nederland

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Vorige week reisde ons team naar Utrecht om deel te nemen aan het jaarlijkse Taiji-festival dat door de Stichting Taijiquan Nederland werd georganiseerd. Dit jaar was er niet alleen een wedstrijd voor groepen zoals vorig jaar, maar opnieuw een wedstrijd voor individuele deelnemers in verschillende categorieën. De voorbije maanden hebben wij hard geoefend, vooral op de 24-vorm die wij met een groep van 11 leden in Utrecht zouden uitvoeren. Wij hadden immers nog iets goed te maken. Vorig jaar was door een technisch probleem onze uitvoering van de 42-vorm niet echt geslaagd. Dit jaar hadden we wel prijs. Onze 24-vorm, perfect gesynchroiseerd met de bijbehorende muziek, viel erg in de smaak en wij behaalden afgetekend de eerste plaats.

Ook de individuele prestaties mochten er zijn. Op een totaal van 10 deelnames behaalden wij 6 medailles: 3 maal goud en 3 maal brons.

Dit zijn de uitslagen:

  • Taijiquan voor groepen: beker voor de eerste plaats; (deelnemers: Marc, Kim, Jan, Peter, Brigitte, Lut, Zaza, Kurt, Kristof, Robert, Christophe)
  • Taijiquan Chen-stijl: goud (Kim)
  • Taijiquan  24: goud (Kim), 2 x brons (Kristof en Jan ex-aequo)
  • Taijiquan 42: brons (Peter)
  • Taijidao (slagzwaard): goud (Marc)

De video van onze groepsuitvoering:

De andere video's vind je terug in deze afspeellijst

Foto's kan je bekijken op de foto pagina of rechtstreeks in flickr: https://goo.gl/CKR2mZ